Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Nu säger jag farväl till smitarbanken Nordea

Adjö Nordea! Ni kan sitta i Helsingfors på ert fina kontor och smita undan att betala skatter och avgifter i Sverige, men inte med mig som kund i varje fall. Det skriver Sven Ohlsson.Bild: Jonas Ekströmer/TT
Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Storbanken Nordea, som på årets första tre månader gjorde en vinst på över 10 miljarder kronor (alltså mer än 40 miljarder på ett år), vill flytta sitt huvudkontor från Stockholm till antagligen Helsingfors. Anledningen är inte att man har den största verksamheten i Finland eller att man har problem att hitta personal i Stockholm. Nej, anledningen är att bankens ledning inte vill betala skatter och avgifter i Sverige. Det räcker alltså inte med att banken hjälpte skattesmitare och andra bedragare att gömma undan sina pengar i olika skatteflyktsparadis. Nu vill alltså banken förvandla sig själv till skattesmitare.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen