Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Skånsk modedesigner siktar globalt med återvunna cykelslangar

Det hållbara designföretaget By Frida Em inleder samarbete med en Stockholmsbaserad investerare. Målsättningen är att skala upp verksamheten och nå ut på en internationell marknad.

Frida Martinsson driver designföretaget By Frida Em.Bild: Viktor Holm
Frida Martinsson skapar handgjorda accessoarer av återvunna cykelslangar. Bland annat armband, bälten och pannband. Hennes företag, By Frida Em, har bara varit igång i två år men verksamheten har redan fått stor uppmärksamhet.
Bild: Karina Szuter
De hållbara kreationerna har burits av flera kända personligheter i olika sammanhang, bland annat under tv-galan Kristallen. By Frida Em var också en av årets finalister i Malmö näringslivsgala, under kategorin miljö- och hållbar utveckling.
Bild: Christofer Zagal
Nu har Frida Martinsson inlett ett samarbete med den Stockholmsbaserade investeraren Mikael Roupé som även går in med kapital i Malmöföretaget.
– Jag vill inte prata om pengar i nuläget, vi har ännu inte diskuterat exakta summor. Men det här handlar framförallt om att jag och Mikael tillsammans ska bygga upp By Frida Em och förverkliga min vision, säger Frida Martinsson.
Visionen i det här fallet är ett nytt designkoncept, som förutom cykelslangar även omfattar arbete med andra typer av återvunnet material.
– Planen är att jobba tillsammans med lokala entreprenörer och innovatörer och skapa högkvalitativ design inom flera olika områden, säger hon.
Bild: Abel Tothpal
Genom det nya samarbetet med Mikael Roupé hoppas Frida Martinsson dessutom kunna skala upp verksamheten på en internationell marknad.
– Första steget är att bygga konceptet i Malmö och därefter nå ut över hela världen, för att bidra till en bättre miljö, kultur och infrastruktur.
Vilken marknad står först på tur i en kommande utlandslansering?
– Vi får se vilka städer och länder som visar intresse för att vara med och bygga upp konceptet, säger Frida Martinsson.
Gå till toppen