Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kristianstads guldhjälte: ”Syrrans guld är större”

Delad glädje är dubbel glädje - syskonen Tollbring spelade hem var sitt SM-guld och var jagade när "dubbeln" var klar. – Syrrans SM-guld är större i dag. Sävehof var en större favorit än vi. Det var fantastiskt kul att Höör vann, sa Jerry Tollbring.

Cassandra och Jerry Tollbring fick fira SM-guld tillsammans.
Då hade han ändå själv blivit finalens store profil, med tio mål på tio skott, när Kristianstad krossade Alingsås fullständigt.
– Jag fick inspiration av "Cassi". Jag ville också vinna. Jag har känt mig het det senaste, har haft ett övertag på målvakterna.
Cassandra Tollbring var kanske inte lika het i sin final, men gjorde fyra mål varav ett par var riktigt viktiga straffar. Efteråt var hon desto hetare - iklädd både Kristianstads guldtröja och H65:s - plus en IFK-halsduk.
– Självklart, log Cassandra Tollbring. Killarnas seger kändes rätt lugn, även om det var lite nervöst när Alingsås tog in i andra halvlek. Det här är väl allas dröm och att få göra det tillsammans är helt underbart.
– Det här är nog den största dagen i familjens Tollbrings liv, konstaterade Jerry Tollbring. Det kändes bra att vi kunde prestera bra båda två i sista matchen och vi hade publiken bakom oss på ett fantastiskt sätt. Vi spelade väldigt bra i första halvlek.
Den som eldade både laget och publiken var utan tvivel Kristianstadsmålvakten Nebojsa Simic. Som inte släppte in ett mål förrän efter nio minuter - och då var det en straff. Första spelmålet dröjde nästan tolv minuter in på matchen.
– Vi öppnade matchen obeskrivligt. Åskådarna tog fyr och jag fick några räddningar och det är svårt att komma tillbaka mot oss efter en sådan inledning, bubblade den montenegrinske målvakten.
Han räddade inte bara bollar, han dirigerade - precis som i fjor - det enorma orange publikhavet.
– I fjor sa jag en massa saker, men jag varken sov under broarna eller hoppade i kanalen. Så jag får väl göra det i kväll. Det blir fest hela natten lång, hojtade Nebosja Simic.
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen