Wimans blogg

På den långa Europaresan återstår nu bara polska ligan

Bara Legia Warszawa kan nu stoppa MFF från seedning i tredje CL-kvalomgången.

Bild: CARL RECINE
Slavia Prag behövde seger i avslutningsomgången i Tjeckien och vann lätt med 4-0 mot Brno och därmed kunde Plzen aldrig hota. Lite kuriosa. Stanislav Tecl gjorde två av målen. Han spelade tidigare i Plzen. Bilden ovan är tagen när han gör mål på Manchester City för Plzen i Champions League 2013.
Därmed är MFF - om man vinner i andra kvalomgången (den första är bara för blåbärsnationer) nu på elfte plats i seedningen till den tredje.
Men om Legia missar ligasegern i Polen - två omgångar återstår, näst sista spelas på söndagen - så når MFF den tiondeplats som innebär seedning.
Jag har fått en del frågor om vad som händer om seedade lag åker ut i andra kvalomången och om det inte räcker för MFF, men det gör det inte.
Just de här två kvalomgångarna är lite speciella, då den tredje lottas innan den andra spelats klart då det bara är en vecka mellan omgångarna.
Skulle ett oseedat lag i omgång två slå ut ett seedat, får detta lag då ta över seedningsplatsen i praktiken, eftersom lottningen redan då är gjord.
Andra kvalomgången till Champions League lottas 19 juni.
Matcherna spelas 11-12 juli respektive 18-19 juli.
Tredje kvalomgången lottas 14 juli.
***
Malmö FF hade helt stängd träning på lördagen, vilket är ovanligt. Normalt sett brukar första kvarten vara öppen. Funderade lite om det kan ha med Lasse Nielsens skadestatus att göra, men fysioterapeuten Jesper Robertsson messade så här om dansken:
"Lasses vad är bättre och vi hoppas fortfarande på spel på måndag. I övrigt inga nya skador."
MFF bortaspelar ju mot AIK på måndag.
Gå till toppen