Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Man avled efter knivskärning vid Möllevångstorget – mordutredning inledd

En man i 45-årsåldern som hittades på Möllevångstorget med svåra stickskador har avlidit. Polisen har inlett en mordutredning och letar efter gärningspersonen.

Mannen hittades vid 22.45 på Södra Skolgatan. Hjärt- och lungräddning ska ha då utförts på honom. Mannen fördes till sjukhus i ambulans.
Klockan 00.37 meddelade polisen att mannen hade avlidit av sina skador.
Flera polispatruller var på plats och ett område spärrades av.
– Vi söker efter eventuella vittnen och vi har även hundpatrull på plats, sa Anna Göransson, informatör vid polisens ledningscentral.
Tekniker kallades till platsen för att göra en undersökning.
Polisen larmades först till platsen med anledning av en misshandel.
– Vi blir beordrade till platsen tillsammans med ambulans. I anslutning till Möllevångstorget hittades en skadad man som har förts till sjukhus i ambulans, sa Anna Göransson tidigare under kvällen.
Vid midnatt var polisen fortfarande kvar på platsen.
– Vi har hållit förhör med eventuella vittnen och samlat in uppgifter. Det finns ingen misstänkt, säger Anna Göransson.
Vid 10-tiden på måndagsmorgonen var fortfarande ingen gripen.
– Det finns vittnesuppgifter från platsen som säger att offret ska ha varit inblandad i ett bråk med en annan man, men det är ingenting som vi har kunnat bekräfta än så länge, säger polisens pressinformatör Nils Norling.
Han berättar också att den avlidne mannen enligt polisens kännedom inte ska ha rört sig i några grovt kriminella kretsar.
– Men han är ändå känd för oss på olika sätt. Exakt varför vill jag inte gå in på.
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen