Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Vettel vann – drygar ut VM-ledningen

Ferrari tog sin första seger i Monaco på 16 år när Sebastian Vettel vann formel 1-loppet före stallkamraten Kimi Räkkönen. Vettel drygar därmed ut ledningen i mästerskapet.

Sebastian Vettel firade segern i Monaco med ett litet dansnummer.Bild: Frank Augstein/AP/TT
Det var Vettels tredje seger i år och tysken har nu 25 poäng till godo på Lewis Hamilton som ligger tvåa i sammandraget.
Med tanke på hur länge sedan det var Ferrari lyckades vinna i Monaco – 2001 när Michael Schumacher satt vid ratten – var Vettels reaktion när det stod klart att han vunnit inte så konstig.
Glädjen gick inte att ta miste på.
– Ja, ja, ja! Under de två varven med de gamla däcken gav jag allt, ropade Vettel i radion från bilen.
På podiet summerade han segern:
– Det är otroligt. Det var verkligen ett intensivt lopp. Jag hoppades kunna komma ut bättre, men Kimi fick en bra start så jag var tvungen att ha tålamod. Det är väldigt speciellt att vinna här. Vi kommer att ha en rolig kväll och sen gott om tid att förbereda oss för Kanada, sade han.
Australiern Daniel Ricciardo slutade trea.
Marcus Ericssons tunga säsong fortsätter. Svensken körde in i sargen vid sidan av banan när han skulle runda säkerhetsbilen på utsidan och tvingades bryta.
– Mina bromsar gick alldeles för varma och sen tappade jag däcken som var för kalla. Jag fick inte stopp på bilen. Det var inte så bra, sade Ericsson till Viasat.
– Fram tills dess tycker jag att jag fick ut det jag kunde av bilen, men vi var helt enkelt för långsamma för att ta poäng. Vi har varit för långsamma hela helgen så vi måste försöka analysera vad det beror på och försöka vara mer konkurrenskraftiga i Kanada om två veckor.
Gå till toppen