Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Guldregn över Staffanstorp i sportdrills-SM

I helgen gick SM i sportdrill av stapeln i Linköping. Staffanstorps Sportdrills IF åkte upp för att försvara sitt SM guld och kom tillbaka med ännu en svensk mästar-titel.

I solo juniorklassen plockade Staffanstorps Hanna Persson hem guldet och silvret gick till Wilma Borgshammar. Även i solo seniorklassen stod tjejer från Staffanstorp på prispallen – Sara Persson fick med sig en silvermedalj hem och Frida Eriksson en bronsmedalj.
Tränaren Maria Ridell är nöjd med klubbens prestationer.
– Det gick jättebra. Det var lite blandade prestationer, det är det ju alltid men det gick jättebra för många. Vi fick hålla några sm-guld från förra året vilket är jätteroligt. Jag är jättenöjd, det är vi alla, tränare och även tjejerna också, säger hon.
I tävlingsmomentet seniorduetten och seniorteam kammade Staffanstorps Sportdrills IF hem SM-titeln än en gång. Från 2004 fram till i år 2017 har de varit svenska mästare alla år förutom tre – 2011, 2012 och 2015.
Totalt landade Staffanstorp på en andraplats i årets föreningskamp.
Vartannat år är det EM respektive VM i sportdrill och då Sverige förra året hade VM på hemmaplan, är det i år dags för EM – denna gång i Italien. I juli kommer flera tjejer från Staffanstorp finnas representerade. Men någon rast och vila för de tävlande väntas inte innan dess.
– Nu efter SM lägger vi i en ny växel, då blir det dags för träningsläger och att finslipa mycket. Tjejerna har tränat hårt hela säsongen, men nu har man kommit dit man jobbat mot hela säsongen, så då är det bara att fortsätta och hålla igång, säger Maria Ridell.
Gå till toppen