Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Succén fortsätter – Malmöföraren ska köra F1-test

Gustav Malja har nått karriärens hittills mest betydande milstolpar. Han är klar för sitt första test i Formel 1 någonsin.

Gustav Malja. Bild: Motorsport Publication.
21-årige Malja – som för närvarande tävlar i FIA Formula 2 Championship (Formel 2) – kommer att köra för Sauber F1 Team under en av dagarna vid det officiella Formel 1-testet på ungerska Hungaroring den 1-2 augusti.
Malja kommer att ratta en av teamets bilar av 2017 års modell, Sauber C36-Ferrari, i ett test som blir skåningens allra första i motorsportens absolut snabbaste och mest prestigefyllda racingmästerskap.
– Det här är en fantastisk möjlighet. Att få chansen att köra Formel 1-bil är extremt inspirerande och en barndomsdröm som går i upplevelse. Jag kan inte nog uttrycka hur mcyket jag ser fram emot det här, säger Gustav Malja i ett pressmeddelande.
F1-testet på Hungaroring äger rum på tisdagen och onsdagen direkt efter Ungerns Grand Prix, som körs på samma bana i utkanten av Budapest den 28-30 juli.
Sauber F1 Team är baserat i schweiziska Hinwil och har tävlat i Formel 1 sedan 1993. Bland de förare som kört för stallet märks namn som Jean Alesi, Kimi Räikkönen, Jacques Villeneuve och Felipe Massa.
Teamets förare under 2017 är svenske Marcus Ericsson och tyske Pascal Wehrlein.
Gustav Malja körde under den gångna helgen hem säsongens första pallplats i Formel 2 på gatorna i Monaco.
Gå till toppen