Inside Redhawks

Sylvegård om sista pusselbiten: Sverige är jätteintressant för Ryan

Malmö Redhawks väntar på den sista pusselbiten: klassbacken. Skånsk-amerikanen Joakim Ryan är alltjämt på tapeten.
– Indirekt har vi fått beskedet att Sverige är jätteintressant för Ryan, säger Patrik Sylvegård, sportchef och vd i Malmö Redhawks.
Patrik Sylvegård menar att de flesta som är på gränsen till NHL har is i magen ett tag till.
– Det finns lite namn, men många av de bättre vill avvakta NHL. Ryan är en sådan. Förmodligen kan det vara tufft att få en sådan spelare, säger Patrik Sylvegård.
Ändå känns det som om Patrik Sylvegård hyser ett visst hopp om att få Joakim Ryan, som gjorde en fin säsong i AHL-laget San Jose Barracuda.
– Folk som har spelat mot Joakim Ryan under säsongen säger att han är jäkligt bra. Han är bra på mycket. Rör på benen och sätter upp spelet, kommenterar Sylvegård.
Kravbilden för den nya backen känns självklar.
– Exakt var han hamnar i vår hierarki vet jag inte. Vi vill att han ska vara däruppe i rangordningen, säger Patrik Sylvegård och fortsätter:
– Hittar vi rätt så är det en förstaback på papperet. Det är viktigt att han kan röra på benen och passa pucken.
Ska det vara en uttalad powerplayback?
– De kvaliteterna är en fördel, det är inte en Noah Welch vi vill ha.
Hur länge är ni beredda att vänta på den sista backen?
– Vi sitter inte i sjön. Vi är beredda att vänta. Det dyker upp nya namn hela tiden, men det bästa är om vi kan vi få någon med svenskanknytning, säger Patrik Sylvegård.
Lars Bryggman var stora delar av förra säsongen utlånad från Pantern till Malmö Redhawks. Forwarden har tecknat ett nytt kontrakt med Pantern, men det är ingen hemlighet att Redhawks vill plocka över Bryggman. Det verkar ske snart.
– Vi jobbar på att hitta en lösning. Vi vill ha Bryggman, säger Patrik Sylvegård.
Gå till toppen