Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Valdebatt: Corbyn manar britter att välja väg

Demonstranter som samlats utanför BBC visar sitt missnöje med att premiärminister Theresa May nobbat kvällens valdebatt.Bild: Gareth Fuller/TT/AP
Frågan är om britterna vill ha ett land för flertalet eller för få, inledde Labourledaren Jeremy Corbin sitt anförande i kvällens tv-sända valdebatt i Storbritannien. Premiärminister Theresa May har nekat till att delta i debatten, varför regeringen företräds av inrikesminister Amber Rudd.
Intresset för debatten har i förväg varit lågt, i och med att både Labour-ledaren Corbyn och premiärminister Theresa May först tackat nej. May vidhöll i det sista att hon hellre träffade väljarna öga mot öga än ställde upp i en debatt i tv.
Att Corbyn plötsligt ändrade sig och tackade ja till att delta tolkas som ett försök att ytterligare accelerera den framgångsvåg han åtnjuter i opinionsmätningarna. Så sent som för några veckor sedan talade allt för en promenadseger för May i valet den 8 juni, men nu pekar mätningarna mot en avsevärt jämnare kamp.
Gå till toppen