Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny musikfestival startar i Malmö i sommar – planer på fler städer nästa år

Malmö får en helt ny musikfestival i sommar när The Bridge startar i Folkets Park. Men målet är att nästa år bli en turnerande festival med samma artister i Malmö, Göteborg och Stockholm.

Georg Åhrström och Theodora Nikitidis är två av krafterna bakom nya festivalen The Bridge.Bild: Emma Larsson
Den 30 juni kommer en ny musikfestival att se världens ljus i Malmö. Bakom festivalen står Theodora Nikitidis (ursprungligen från Lund), Georg Åhrström från Malmö och Stockholmsduon Christopher Nakabaale och Duncan Sempigga som en dag började prata om att bygga samman det svenska musiklivet och lyfta upp oetablerade artister.
– Vi ville hitta ett sammanhang som inte delar upp musikvärlden i de olika storstäderna i Sverige. Det ska inte spela någon roll var du kommer ifrån. Man ska inte behöva flytta till Stockholm för att kunna slå igenom, säger Theodora Nikitidis.
Tanken är därför att nästa år skapa en festival som ska finnas i både Malmö, Göteborg och Stockholm, men med samma oetablerade artister från alla tre städerna. Fast just i sommar så börjar man i bara Malmö. Platsen blir Folkets park. Från klockan 16–22 kommer det att arrangeras gratiskonserter ute i parken och från klockan 23 flyttar festivalen in på Moriskan.
– Det kommer att bli allt från indie till hiphop till pop till house och r&b, säger Georg Åhrström.
En bidragande orsak till att festivalen startar i Malmö är det rykte som staden har fått utanför Skåne.
– Vi snackade om Malmös musikscen och lusten att rodda en egen fet musikfestival. Malmö har fått ett oförtjänt dåligt rykte i andra städer på grund av skjutningar och sånt. Men vi vet att det är en stad som är helt otrolig. Jag har bott här i fem år och älskar staden. Den förtjänar ett bättre rykte. Vi vill försöka fånga hela vibben med Malmö och ha olika matkulturer, aktiviteter och företag på plats, säger Georg Åhrström.
Klara artister för festivalen är än så länge Gina 040 och Toffe. Fler artister kommer att släppas löpande fram till festivalen.
Håll koll på Malmös musikliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen