Wimans blogg

Pehrsson väljer bort två anfallsstjärnor mot Jönköping?

"Jag är inte klar över det än", säger MFF-tränaren om hur han ska formera laget.

På en i princip "fullsatt" MFF-träning vimlade det av spelare och alternativ för Magnus Pehrsson. Pa Konate tränade på egen hand och Rasmus Bengtsson var ledig, men i övrigt är alla uttagningsbara efter skador och avstäningningar.
– Det var en väldigt härlig träning det här. Första gången det såg ut så här på några veckor. Vi har en uppsjö av alternativ i alla positioner, sa Magnus Pehrsson.
Den uppställning som han ställde upp från start i spelet såg ut så här:
Johan Wiland – Anton Tinnerholm, Oscar Lewicki, Franz Brorsson, Behrang Safari – Magnus Wolff Eikrem, Anders Christiansen, Erdal Rakip, Yoshimar Yotun – Alexander Jeremejeff, Markus Rosenberg.
I den finns alltså inte Jo Inge Berget och Pawel Cibicki med. Berget hade en tung dag mot AIK och Cibicki har kanske inte heller riktigt haft samma form som i början av säsongen.
– Vi ville se lite olika spelare ihop. Så får vi fundera ihop något bra till på lördag, sa Magnus Pehrsson, fnittrigt glad över möjligheten.
– Nu handlar det mer om att hitta ett lag som vi tror passar ihop från start och kan förändra från bänken. Jag är inte klar över det än.
Framför allt i backlinjen har ju Pehrsson fått ta vad han haft och snickra och lappa lite grand.
– Ja, det har mest handlat om att hitta det i backlinjen som fungerar bäst. Ambitionen var ju att få kontinuitet i startelvan och dit kom vi ju inte riktigt.
Läs alla artiklar om: MFF 1 juni
Gå till toppen