Kultur

"Baywatch": Killarnas tur att bli objekt

Belinda och Dwayne Johnson i "Baywatch".Bild: Photo credit: Frank Masi

Baywatch

BIO. KOMEDI. USA 2017. Regi: Seth Gordon. Med: Priyanka Chopra, Kelly Rohrbach, Dwayne Johnson, Zac Efron, Alexandra Daddario. Åldersgräns: 11 år. Längd: 1.56

Vi får vänta i nästan två timmar på att Pamela Anderson ska dyka upp som en superslowmotionvålnad från det förflutna. David Hasselhoff ser vi två gånger.
"Baywatch" i filmversion skiljer sig en del från den kultförklarade tv-serien från 90-talet. Visst, den stora vackra stranden och de små badkläderna är sig lika, men kropparna i dem är muskligare och tonen, både i livräddarteamet och filmen, är rejält självironisk och dialogen fylld av låga sexskämt.
Om den hela sex personer starka manusförfattarstyrkan hade kommit överens om att hålla sig kvar i det metahumoristiska spåret hade det här kunnat bli en riktigt avslappnat rolig sommarfilm. Men den evighetslånga jakten på en knarkliga, ledd av en kvinnlig superskurk, blir bara långtråkig. Plotten har vi naturligtvis sett tusen gånger.
Zac Efron som den narcissistiske Matt Brody, en tvåfaldig OS-medaljör i simning som placeras i teamet för att göra samhällstjänst och för att ge bra pr, är så supertränad att han nästan spricker och Dwayne ”The Rock” Johnson, som spelar Mitch Buchannon, är ju som bekant –stor. Och det är faktiskt roligt på riktigt när Mitch i sitt hånande av den fagre Brody, konstant kallar honom för saker som One Direction, New Kids On The Block och High School Musical. Faktum är att det är grabbarna som blir mest objekt i den här filmen, CJ (Kelly Rohrbach) och Summer (Alexandra Daddario) är självklart sexiga, men de är starka, roliga och smarta också.
Läs alla artiklar om: Filmfredag 2 juni
Gå till toppen