Wimans blogg

Jönköpings mål skickade rätt signaler in i Malmöspelarna

MFF la i en växel till och fixade segern - frågan är bara varför man växlade ner?

MFF dominerade mötet med Jönköpings Södra totalt i den första halvleken. Visserligen tog det tid innan det hände något - mer än tio minuter utan ett avslut från något av lagen - men det kändes ändå som en tidsfråga innan det skulle hända.
Det hände i 19:e minuten, när MFF anföll med fart, löpningar och rörelser. Anton Tinnerholm slog in bollen till Anders Christiansen, som verkligen inte tvekade i avslutet, utan dunkade in 1-0 bredvid Jönköpings målvakt.
Sen borde MFF förstås dödat matchen. Framför allt hade Markus Rosenberg ett dubbelläge där först målvakten räddade och sen Joakim Karlsson rensade på mållinjen. Vi pratar verkligen mållinjen, jag trodde bollen var inne.
Om det var bekvämlighet eller vad vet jag inte, men MFF kom ut betydligt mer passivt i andra halvlek med en lägre växel ilagd och Jönköping tilläts hitta ytor centralt. Att Tommy Thelin skulle ta sig loss förr eller senare blev uppenbart.
I ett snyggt anfall bara sju minuter in på andra halvlek bröstade Thelin till sig bollen, vände sig om och skickade den till Dzenis Kozica som verkligen svarade för en snygg fullträff rakt upp i Johan Wilands kryss.
Men målet skickade rätt signaler in i laget. En högre växel lades in direkt, skillanden var märkbar.
Pawel Cibicki och Erdal Rakip körde samarbete som nötts ända sedan ungdomsåren och Rakip chippade in bollen över den utrusande målvakten Anton Cajtoft och så var ordningen återställd
Cibicki hade sedan ett drömläge att göra 3-1, men sista kvarten blev mer ett säkerhetsspel för att inte ställa till något utan åka hem med de tre poängen. Vilket MFF gjorde på ett trots allt säkert sätt.
Enda frågan var egentligen varför MFF växlade ner i början av andra halvlek.
Sammantaget var det en övertygande insats av laget Malmö FF.
Läs alla artiklar om: Allsvenskan 2017: Jönköping–MFF
Gå till toppen