Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

60 skjutna på ett år – här plockas kulorna ut

Skottskadan ska vara granskad, blodflödet stoppat och kroppen nödtorftigt ihoplappad på tjugo minuter. Det är tumregeln på akuten, första anhalten för våldets offer. Närmare 60 personer har skadats av kulor i Malmö det senaste året. Tolv har dött. De kriminellas kulor skapar lidande hos offer och anhöriga, men drar också vårdresurser som kunnat användas till annat.

Dansörgatan i mars. Ambulanssjukvårdare tar hand om en skadskjuten 24-åring. Han blev lurad in i ett bakhåll, men räddades till livet av skyddsvästen han hade på sig.Bild: Patrick Persson
Malmö, Dansörgatan, vid tiotiden på kvällen den 29 mars i år. Onsdagskvällens tystnad bryts av automatvapeneld. Kulor slår in i en bil bland hyreshusen och i mannen bakom ratten. Han är 24 år gammal och bär skyddsväst.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen