Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

Moskéföreträdare fördömer dådet

Muslimska ledare i Storbritannien fördömer terrordådet i London. En ny kampanj ska lanseras för att få moskéerna att rapportera misstänkt aktivitet.

Khalil Yousuf är talesperson för Londonmoskén Ahmadiyya Muslim Community. Längst till vänster står Sabah Ahmedi och i mitten Noor Hadi, som båda är medlemmar av samma organisation.Bild: Erik Paulsson-Rönnbäck /TT
– Vi vill vända människors sinnen bort från denna dödskult, säger Harun Rashid, generalsekretare för Muslim Council of Britain, till BBC.
Dagen efter attentatet har många tagit sig till avspärrningarna vid Borough High Street för att visa sin avsky för vad som har hänt.
En av dem är Khalil Yousuf, talesperson för Londonmoskén Ahmadiyya Muslim Community
– Vi fördömer denna barbariska terrorattack helt och hållet. Även om terrorister påstår motsatsen har detta ingenting att göra med islam, säger han till TT:s utsände.
Khalil Yousuf tycker att det är viktigt att säkerhetstjänsten får mer resurser, men också att alla muslimska organisationer i landet går ut offentligt med avståndstaganden.
Imamen Mohammad Yazdani Raza har också kommit för att visa sin respekt för alla som drabbades av terrordådet.
Han säger att det nu pågår ett ideologiskt krig. Mohammad Yazdani Raza betonar vikten av att i tid kunna hitta människor som befinner sig i farozonen för att radikaliseras eller påverkas av en "giftig ideologi", som han uttrycker det.
– Vi kan inte göra det själva, ingen kan göra det själv. Det är en gemensam insats, säger han.
Gå till toppen