Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

De har djupdykt i svensk poesi

”Svensk poesi” blev en bästsäljare och nu kommer ännu en antologi med svensk lyrik. Men vad är egentligen bra och dåligt i vår poesihistoria? Olof Åkerlund sammanförde två redaktörer med starka åsikter och en bergfast kärlek till dikten.

Daniel Möller och Håkan Sandell.Bild: Lars Brundin
Sverige har på kort tid berikats med två poesiantologier. Daniel Möller har tillsammans med Niklas Schiöler skapat ”Svensk poesi” som är tänkt att bli ett nytt standardverk för elever, forskare och helt vanliga lyrikläsare. Håkan Sandell har gjort något liknande, fast än mer personligt och i mindre format. Hans ”Von Nordenflycht bis Tranströmer” ges ut i tvåspråkig utgåva sommaren 2017. Den huvudsakliga målgruppen är tyska poesiläsare, men boken kommer också ut i Sverige och är tänkt att skaka om och blåsa nytt liv i svensk poesikanon.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen