Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bekräftat: Här är Redhawksstjärnans nya klubb

Nu är det klart var Andreas Thuresson, en av förra säsongens viktigaste spelare i Redhawks, ska spela nästa år. Enligt rykten ville han helst till Schweiz – det blev Kina.

Malmö Redhawks Andreas Thuresson lämnar Malmö för Kunlun Red Star från Peking.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Landslagsmeriterade Anderas Thuresson har varit en av Malmö Redhawks viktigaste spelare de senaste säsongerna. Men sedan en tid tillbaka har det varit klart att han inte stannar i Malmö.
29-årige Thuresson ville vidare.
Men det blir inte Schweiz utan KHL-laget Kunlun Red Star från Peking i Kina, enligt sajten Elite prospects.
Laget var nya i KHL den gångna säsongen och lyckades med att gå till slutspel.
Anderas Thuresson har tidigare spelat i KHL, för Novosibirsk och Cherepovets, under säsongen 2014-2015. Då blev det 15 mål och 10 assist på 47 matcher i den ryska proffsligan.
Under de två senaste säsongerna har Thuresson spelat för Malmö Redhawks och den senaste säsongen gjorde han 33 poäng i SHL.
Kunlun Red Star har tidigare värvat svenskarna Magnus Hellberg, målvakt, från New York Rangers och Richard Gynge, målfarlig forward, tidigare bland annat i Växjö Lakers.
Sydsvenskan har sökt Andreas Thuresson.
Gå till toppen