Vellinge

Sundsgymnasiets studenter prisades med stipendium

För vissa av studenterna på Sundsgymnasiet blev lyckan lite extra stor då de på studentdagen fick kliva upp på scen och ta emot stipendium för sina studieinsatser. Pengarna kommer att spenderas på bland annat Kenyaresor, hyror och en dator till framtida studier.

Kristina Bergsten är en av Sundsgymnasiets stipendiater.Bild: Anna von Groß
En av stipendiaterna är Kristina Bergsten som läst naturvetenskapliga linjen med inriktning musik. Tillsammans med Robin Jr Axelsson fick hon Lions Vellinges stipendium på 10 000 kronor. Stipendiet går till en pojke och en flicka som har haft hög närvaro, bra betyg men kanske viktigast av allt är goda förebilder på skolan.
Vad ska du göra för pengarna?
– Det har jag inte hunnit tänka på. Men jag ska nog lägga undan och spara dem. Jag ska plugga i höst och då kommer jag ju behöva köpa en del saker, kanske en ny dator.
Hon har sökt in till läkarlinjen på flera orter i landet, men förstahandsvalet är i Lund.
Hur firade du studentdagen?
– Det var det vanliga med champagnefrukost och åka flak efter utspringet. Sedan hade vi mottagning hemma hos mig med familj och vänner. Sedan var det studentfest på kvällen.
Felicia Broddén och mamma Madeleine firade både student och stipendieutdelning.Bild: Privat
Felicia Broddén fick också kliva upp på scen under studentlunchen. Hon har läst ekonomilinjen och fick Sundsgymnasiets avgångsstipendium för framstående kunskaper och färdigheter i ekonomi.
Vad ska du göra för pengarna?
– Oj, det var en bra fråga. Jag ska ut och resa förhoppningsvis, så jag kommer spara dem och använda till resan. Jag tänkte åka tillbaka till Kenya där jag var med mitt UF-företag. Sedan kommer vi åka runt lite i både Öst- och Sydafrika och sedan åka till Australien.
Vad gör du nu i sommar?
– Jag behöver alla pengar jag kan få till resan i höst. Så jag ska jobba på en mataffär här i Höllviken och sedan bara njuta av att det är sommar.
Sigrid Nikka fick ta emot två stipendier.Bild: Madeleine C Ahnell
En som blev tvåfaldig stipendiat var Sigrid Nikka som läst samhällslinjen med inriktning samhälle. Det ena stipendiet var på grund av framstående kunskaper och färdigheter i humaniora och det andra i historia.
Vad ska du göra för pengarna?
– De ska gå till att betala hyran nu i sommar. Jag flyttar till Lund för att plugga i höst. Jag hoppas att jag kommer in på juridiklinjen, det är min plan i alla fall.
Du är inte skoltrött efter tre år på gymnasiet?
– Nej jag känner mig inte skoltrött. Jag gillar att plugga och tycker det är roligt att studera. Jag känner mig motiverad och juridiken tycker jag är intressant och något som jag vill jobba med.
Alla stipendiater:
Lions Vellinges matematikstipendium till Jan Johanssons minne: Haris Obradovac: Ek3A, 500 kronor.
Sundsgymnasiets avgångsstipendium till elev för visade framstående kunskaper och färdigheter i Ekonomi: Felicia Broddén EK3A, 5 000 kronor.
Sundsgymnasiets avgångsstipendium till elev för visade framstående kunskaper och färdigheter i Naturvetenskap: Joel Ehnroth NA3B, 5 000 kronor.
Sundsgymnasiets avgångsstipendium till elev för visade framstående kunskaper och färdigheter i Humaniora: Sigrid Nikka SA3D, 5 000 kronor.
Lions Vellinges stipendium: Robin Axelsson SA3D och Kristina Bergsten NA3B, 10 000 kronor.
ICA-Toppens stipendium (Sundsgymnasiets stipendiefond) till framstående elev inom golf-, hästsport eller estetisk inriktning: Sofia Lundell IDR3, 1000 kronor.
Falsterbo-Vellinge Inner Wheel Club Stipendium för en kvinnlig elev vid Sundsgymnasiet: Stina Andersson NA3B, 2 500 kronor.
Gert Åkessons stipendiefond som i enlighet med önskemål från personalen förvaltas av Falsterbo-Skytts Rotaryklubb: Sigrid Nikka SA3D, 1500 kronor.
Läs alla artiklar om: Studenten 2017
Gå till toppen