Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Inside Redhawks

Malmökillar återförenas i dansk klubb

Marcus Olsson och Mattias PerssonBild: BILDBYRÅN
Karriärvägar som korsar varandra igen efter många år? Ja, så kan man beskriva danska Rungsteds M-projekt. M som i Malmö. Och M som i Marcus Olsson.
Marcus Olsson (född 1986) presenterades som Rungstedvärvning redan i april. Därmed återförenas han med tränaren Peter Johansson. Den förre Röglecoachen kommer närmast från Odense, men har tidigare tränat Olsson i Frederikshavn.
En tänkbar kedjekamrat till Marcus Olsson är Mattias Persson (född 1985). Publikfriaren tillbringade den senaste säsongen som Redhawkslån i Pantern. Kommande spelår återfinns han i Rungsted. Allt talar för det. När det begav sig lirade Olsson och Persson tillsammans i samma J20-formation för Malmö Redhawks.
Den danska ligan borde passa Persson perfekt. I Peter Johansson får han en tränare som kan trycka på rätt knappar och ge det artistiska svängrummet som krävs.
Och det finns fler Malmökopplingar: målvakten Kevin Lindskoug (född 1992) har nyligen skrivit på för Rungsted. Han tillbringade förra säsongen i den vitryska ligan. Lindskoug känner Peter Johansson från åren i Rögle.
Ännu Malmökopplingar i Rungsted? Ja, altmeistern Morten Green (född 1981).
Gå till toppen