Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Michelinkocken Titti Qvarnström lämnar Bloom in the Park – startar egen restaurang i Malmö

Malmös kanske största kockstjärna just nu, Titti Qvarnström, lämnar Michelinrestaurangen Bloom in the Park. Planen nu är att starta egen restaurang i Malmö.

Titti Qvarnström.Bild: Emmalisa Pauly
Februari 2015 blev Titti Qvarnström historisk i svenskt krogliv. Då blev hon den första kvinnan i Sverige att tilldelas en stjärna i Guide Michelin. Sedan dess har hon blivit en av Sveriges stora kockprofiler och fått kommentera Nobelmiddagsmat i SVT och skrivit en egen bok.
Men nu börjar hon skriva ett nytt kapitel. För Dygnet Runt avslöjar hon att hon nu sagt upp sig och lämnar Bloom in the Park i höst efter åtta år.
– Det har blivit dags för mig att gå vidare med nya utmaningar och jag känner att jag är färdig med Bloom in the Park. Jag har tagit det så långt det går i den form och under de förutsättningar som finns där just nu med de starka krafter som leder restaurangen, säger Titti Qvarnström.
Hon kommer att stanna på restaurangen under sommaren och ska sen syssla med en rad tillfälliga projekt så som Pure Food Camp i Mittskåne och annat. Men långsiktigt är planen att starta en helt ny restaurang.
– Jag kommer att utveckla ett nytt restaurangkoncept med jordnära, hållbar, transparent och lokal matlagning i centrum, säger Titti Qvarnström.
Hur långt gångna är planerna?
– Det ligger fortfarande i sin linda, men jag letar lokal just nu.
Och det är i Malmö?
– Ja, det är i Malmö i första hand.
Kan du säga något mer om inriktningen?
– Det kommer att bli tydligare när jag har lokalen. Det jag ser framför mig är väldigt knutet till platsen och jag tror att mycket faller på plats när jag hittat rätt lokal. För mig är det väldigt viktigt med rätt lokal för att få den helhetsupplevelse som jag vill ge.
Har du fler personer med dig i restaurangprojektet?
– Ja, jag har ett par samarbetspartner på olika stadier, men jag kan inte säga vilka.
Hur känns det att ha fattat beslutet?
– Det känns spännande och jag ser mycket fram emot att kunna gå ”all in”. Även om jag kunnat utveckla min matlagning på Bloom in the Park, så har jag varit begränsad eftersom vi är flera partners med starka viljor. Jag ser fram emot att kunna göra något där jag har full kontroll och kan kommunicera mina tankar ut mot gästen. Det miljöarbete jag gjort på Bloom in the Park har jag exempelvis inte kunnat kommunicera, säger Titti Qvarnström.
– Det är med stor tillförsikt jag kommer att följa utvecklingen av denna unika restaurang som legat mig så varmt om hjärtat och jag önskar dem det bästa.
Nu måste alltså Bloom in the Parks ägare Igi Vidal, som nu även driver Embassy of Sagrantinia på Västergatan, hitta en ersättare till Titti Qvarnström.
Håll koll på Malmös krogliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen