Vellinge

Vellingebarn sökes till zombiefilm

Zombieapokalyps hotar. Kan fyra barn från Vellinge rädda världen? En annorlunda casting har precis dragit igång.

"Finns här snälla barn" kommer att bli en julfilm av det lite ovanligare slaget.
När en apokalyps bryter ut mitt under årets fridfulla julaftonsfirande och alla vuxna blir levande döda, har fyra barn bara nittio minuter på sig att rädda sina föräldrar, julen och resten av världen.
Det är handlingen i André Hedetofts nya film "Finns här några snälla barn". Filmmakaren som själv flyttade till Vellinge för några år sedan har förlagt inspelningen här. Flera av miljöerna hittade han när han var föräldraledig och gick turer runt byn med vagnen.
Nu har jakten dragit igång på de fyra barn och ungdomar från Vellinge med omnejd som kan ikläda sig rollerna som filmhjältar. Exakt vilka barn han letar efter, vet inte filmskaparen själv.
–Det kan verkligen vara vem som helst. Jag vill hitta fyra spännande kids som under dramatiska omständigheter tvingas samarbeta trots deras olikheter. I manuset har jag därför gett utrymme för fascinerande personligheter, olika åldrar och kön. De barn och ungdomar vi hittar kommer helt enkelt att bli till karaktärerna i filmen.
"Finns här några snälla barn" har hämtat inspiration från Astrid Lindgrens sagor med starka barnkaraktärer men tillsatt en rejäl dos av det fantastiska.
–Jag leker alltid med det extraordinära för att berätta något djupt personligt. I detta fallet använder jag zombieapokalypsen som slår ut alla vuxna och tvingar ut de fyra barnen på ett fantastisk äventyr där de måste upptäcka att deras egna brister egentligen är deras äkta superkrafter, säger André Hedetoft.
Hedetoft gjorde tillsammans med Andreas Climent science fiction-långfilmen "Bieffekterna” som hade premiär i Sverige i höstas och vann flera priser vid filmfestivaler utomlands, bland annat för bästa film och bästa manus. "Bieffekterna" handlar om tre forskarstudenter som hackar sitt eget DNA och filmen spelades in i Malmö, Lund och Höllviken.
"Finns här några snälla barn" har André Hedetoft skrivit och kommer att regissera själv. Castingprocessen har precis dragit igång. Den som vill bli en av de fyra som räddar världen har till den 21 juni på sig att söka. Castingen pågår under sommaren och därefter kommer de fyra barn och ungdomar mellan 8 och 16 år som väljs ut träffas regelbundet under hösten för att få skådespelarträning och utveckla karaktärerna tillsammans.
Som extra bonus kommer de olika rollerna att framställas och bli till egna actionfigurer - med tillhörande unik superkraft.
Anja Schmidt är casting director och har rollbesatt tv-produktioner, bio- och reklamfilmer med barn, ungdomar och vuxna skådespelare. Hon arbetar också med utbildning inom kulturbranschen och som skådespelare.
Den som är intresserad av att söka till castingen kan skriva till Anja Schmidt på filmoteater@gmail.com för mer information.
Gå till toppen