Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Josef Frank-villa i Falsterbo till salu

Nyligen såldes ett fritidshus i Falsterbo för 36 miljoner. Nu är ett annat objekt på Näset till salu för blygsamma 25 miljoner kronor. Och det är ett renoveringsobjekt som bara haft två ägare sedan det byggdes.

I sitt ursprungsutförande var fasaden i rosa puts. Den nuvarande fasaden går att plocka ner för att återställa den q-märkta villan.Bild: Jesper Florbrant
Den här gången handlar det om en riktig klassiker – Villa Wethje som ritades av Josef Frank 1936. Josef Frank ritade under sin verksamma tid sex villor i Sverige – fem av dem finns i skånska Falsterbo där Frank och hans hustru Anna tllbringade flera somrar. Husen har kallats Sveriges första funkisvillor och är hett eftertraktade.
Läs också Fritidshus i Falsterbo sålt för 36 miljoner kronor: ”Det blir inte bättre än så här”
Ljus och stora fönster hör till funkisens ideal.Bild: Jesper Florbrant
”När man går igenom ett hus ska det vara som om man ska röra sig som genom en stad. Trånga gränder mynnar i öppna platser som leder vidare till nya passager. Med olika takhöjder och våningsplan som avlöser varandra skapas en intimare rumskänsla.” (Josef Frank)
Villa Wethje som nu är till salu är en av de största Josef Frankvillorna med 325 kvadratmeter och 11 rum.
För den som antar utmaningen väntar en bit av arkitekturhistorien, q-märkt och i behov av modernisering och upprustning: bland annat behöver el-, avlopp- och värmesystem bytas ut.
En riktig arkitekturskatt väntar den nya köparen av Villa Wethje, som sedan den uppfördes 1936 bara haft två ägare.Bild: Jesper Florbrant
För försäljningen av villan står mäklarfirman Esny – Eklund Stockholm New York.
Gå till toppen