Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Linnédagar i Lund

Carl von Linné förtjänar att lyftas fram när nu Universitetet firar 350 år. Det anser Skånska Linnésällskapet som arrangerar särskilda Linnédagar i augusti.

Carl von Linné, målad av Alexander Rosling 1775Bild: @imageAuthorName
Carl Linnaeus, som han hette innan han adlades, skrevs in vid Lunds universitet 1727 och inackorderades hos medicinprofessorn Kilian Stobaeus, som ägde fastigheten där Domkyrkoforum idag ligger.
Det är också där som den första av de två Linnédagarna arrangeras, lördagen den 19 augusti då Linnékännare och forskare föreläser. Söndagen den 20 augusti hålls en 1700-talsvandring i Linnés fotspår i Lund.
Det blir också en Linnévandring i Fågelsångsdalen i Södra Sandby med botaniker, geologer och ornitologer som guider. Museichef Per Karsten guidar i Zoologiska salen och Kuriosakabinettet på Lunds historiska museum.
Gå till toppen