Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Män hotade väktare på akuten – greps kort därefter med skarpladdad pistol

När väktarna avvisade de två männen från akuten i Malmö blev männen hotfulla. En kort stund senare kunde de gripas av polis – då beväpnade med en skarpladdad pistol.

Bild: Läsarbild
De två 21-åriga männen ska av oklar anledning ha befunnit sig inne på sjukhuset vid tretiden på onsdagseftermiddagen. Eftersom de varit otrevliga mot flera ut personalen fick de eskorteras ut av väktare.
Situationen eskalerade då snabbt och 21-åringarna riktade flera hot om grovt våld mot väktarna på sjukhuset. De hoppade sedan in i en bil och lämnade sjukhusområdet.
Läs mer: Sjuksköterska: ”Man är rädd för att bli skjuten på jobbet”
Polisen fick genast larm om de hotfulla männen och efter ett par minuter fick de korn på bilen de åkte i. När bilen stannade på en parkeringsplats på Söderkulla hoppade en man ur, men återvände snart. Då slog polisen till.
– I anslutning till de här männen, antingen på någon av dem eller inne i bilen, hittade patrullen då en skarpladdad pistol, säger polisens presstalesman Nils Norling.
På grund av de hoten som tidigare riktats mot väktarna på sjukhuset och det laddade vapnet, har männen nu anhållits misstänkta för förberedelse till mord, grovt olaga hot och grovt vapenbrott.
Läs alla artiklar om: Våldets pris
Gå till toppen