Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Aktuella frågor

Debattinlägg: "Minska antalet kommuner i Skåne. Det skulle öka produktiviteten och skapa ett konkurrenskraftigt näringslivsklimat."

En nyckel för att produktiviteten i Skåne ska öka är att de fyra stora kommunerna, Malmö, Helsingborg, Lund och Kristianstad, gemensamt tar täten och formulerar vägen framåt. Det skriver Pernilla Johansson, chefekonom vid Sydsvenska handelskammaren och författare till boken "Produktivitetens nya geografi" som lanseras idag..

Medarbetare på Sony Mobile på väg in på ett informationsmöte där de fick beskedet att 1 000 tjänster skulle bort. I samband med att Astra Zeneca lämnade Skåne och Sony Mobile minskade antalet anställda har branschens bidrag till produktiviteten sjunkit, skriver Pernilla Johansson.Bild: Peter Frennesson
När politiker talar om tillväxt i ekonomin brukar fokus hamna på jobben, det vill säga hur många som jobbar. Däremot pratas det lite om produktivitet, alltså om hur mycket som produceras per sysselsatt person.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen