Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Macrons stödparti utreds för fejkjobb

Francois Bayrou, partiledare för Modem tillika justitieminister, och president Emmanuel Macron. Arkivbild.Bild: Thibault Camus/AP/TT
Åklagare i Frankrike öppnar en inledande utredning mot mittenpartiet Mouvement Démocrate (Modem) med anledning av misstänkt fusk med allmänna medel, meddelar åklagarmyndigheten. Modem stöder president Emmanuel Macron, och partiledaren François Bayrou som är justitieminister under Macron förbereder som bäst en ny lag för att förbättra den politiska moralen i landet.
En före detta anställd inom Modem hävdar i ett brev att han under åren 2010–2011 fick lön som delvis finansierades med medel från EU-parlamentet, för arbete som han utförde inom partiet. Om den inledande utredningen visar att det finns fog för det, kommer en utförligare granskning att göras, enligt åklagarmyndigheten.
Gå till toppen