Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

De samlar in 200 tennisrack till Malmöborna

Hur ska man inspirera Malmöbor från alla åldrar och stadsdelar till att börja spela tennis? Tennisklubben Fair play kraftsamlar nu för att samla ihop tennisrack som de ska skänka i välgörande ändamål.

Tennisklubben Fair Play samlar in racket i nytt projekt som ska engagera Malmöborna.Bild: Privat
Klubben har startat projektet ”Tennis skapar fair play i hela Malmö” och siktar på att samla in över 200 tennisrack. Dessa ska skänkas till barn, ungdomar och vuxna i Malmö för att ge behövande en möjlighet att kunna spela tennis.
– Vi vill göra något för Malmö och sprida tennisen i hela staden. Det är en av de största sporterna, men vi vill ge förutsättningar för alla målgrupper och alla stadsdelar att börja spela. Som det ser ut nu så ser representationen inte ut så, säger klubbchefen Janne Immonen.
Redan nu har de säkerställt 120 tennisrack genom sina samarbetspartners och att de själva köpt in ett antal som de tänker ge bort. Klubben har valt ut sex olika gratisbanor runt om i Malmö där de kommer hålla i aktiviteter för alla som vill vara med.
– Kommer man och deltar två gånger så får man ett rack och fyra bollar så man kan spela själv när man vill, det är det som är tanken. Sedan gör det ju inget om de vill fortsätta spela hos oss eller någon annan klubb.
Under aktivitetstillfällena kommer två instruktörer vara på plats och hjälpa till. För att vara med måste man ta del av ett värdegrundskort som klubben skrivit – för att lära sig om fair play inom sporten.
– Den finns på olika språk och den måste man läsa för att få vara med. Där i står våra kärnvärden.
Vill man skänka ett tennisrack så kan man göra det på receptionen på Fair Play Stadion på Erikslustvägen 56 senast den 25 juni.
– Det är första gången vi gör detta och jag hoppas att det blir bra gensvar så vi kan fortsätta. Det här känns bra i tennishjärtat, säger Janne Immonen.
Gå till toppen