Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

De unga trotjänarna lyfter LB07 uppåt

Ett ungt och talangfullt LB07 vill ta kompisgänget till en högre nivå. – Vi ska högre upp, men hur högt får vi se, säger LB07:s tränare Tommy Ringblom.

Ytterbacken Alexander Friberg på en offensiv utflykt i segermatchen mot ÖT Smygehuk.Bild: Hussein El-alawi
LB07 vet att det kan gå snabbt när man har farten uppe.
I början på 2000-talet gick laget i rask takt från division 3 till superettan, därefter gick det nästan lika snabbt åt andra hållet.
Idag leder laget division 4 och blickar uppåt igen.
En rad olika strategier testades när det gick utför, men nu har klubben satt ner foten och bestämt sig för att ge chansen till en ung generation med bakgrund i klubben.
Utdelningen hittills går det inte att klaga på. Mot ÖT Smygehuk tog LB07 tionde seger på elva matcher och laget är fortfarande obesegrat i år.
Söndagens seger höll dock på att slarvas bort när LB07 släppte till en kvittering på tilläggstid. Ett mål som kom efter ett tveksamt inkast och ett synnerligen passivt försvars och målvaktsingripande.
– Lite kalabalik. Vi var många där som kunde ha gjort det bättre, men framför allt skulle bollen aldrig fått studsa i straffområdet. Den ska iväg direkt, tyckte mittbacken Oskar Ågren.
Oskar Ågren, ung mittförsvarare i LB07.Bild: Hussein El-alawi
Men hans lag skulle ta sig tillbaka. Minuten senare styrde en bortaförsvarare matchens sista skott i en båge över den egna målvakten.
– Vi vill vinna serien och då finns det inga "en-match-i-lunken"-matcher. Detta var ingen lätt match, men det var en match vi var tvungna att vinna, sa Tommy Ringblom som var klart lättad efter slutsignalen.
Han tog över laget för snart två år sedan och har uppgiften att ta det uppåt i seriesystemet. Stommen har gått den långa vägen genom ungdomslagen och är redan innan de fyllt 20 år nyckelspelare i a-laget.
19-årige Oskar Ågren styr mittförsvaret och ett år äldre Wille Öberg är viktig både framåt och bakåt i sin ytterbacksposition. Även 18-åringarna Lucas och Marcus Luburic har nyckelroller.
– Jag började i klubben som fyraåring och har så klart en stark kärlek till den, säger Wille Öberg som har sin bästa säsong både på och utanför planen
– De flesta i laget har spelat här länge eller har vänt tillbaka för att man en gång varit här. Det har gett en bra blandning i truppen och jag tror aldrig jag haft så kul som nu, säger han.
Obesegrade LB07 är serieledare i division 4 sydvästra.Bild: Hussein El-alawi
Wille Öbergs mål är att så småningom testa på en högre nivå i seriespelet.
– Helst vill man ju också göra det med det här laget.
Tommy Ringblom vill se vårens framgång i ett starkt kollektiv och en bred och jämn trupp. På söndagen var till exempel tio spelare indisponibla.
– Då klev till exempel två 19-åringar som Damon Salehi och Alexander Friberg in och gjorde det fantastiskt.
FAKTA
Division 4 Sydvästra
LB07–ÖT Smygehuk 2–1 (0–0)
1–0 (64) Luciano Baradanca Gonzalez, 1–1 (90+2) Ali El-Dawi, 1–2 (90+3) självmål.
Publik: Cirka 100.
Domare: Markus Berggren
Matchen
Betyg: 2.
Det var inte riktigt den skillnad mellan lagen som tabellen visar, men det var helt klart LB07 som stod för matchens mest konstruktiva spel. Tufft spel betalade sig bättre än finess denna eftermiddag.
Inramningen
Betyg: 3
Betydligt fler valde att klippa gräset och snygga till häcken i Bunkeflostrand när det var dags för avspark. Istället lyftes inramningen av stjärnglansen vid staketet där MFF:s förre Europacuphjälte Tore Cervin hittat en plats. Sånt hjälper så klart upp betyget.
Matchens lirare: Lucas Luburic
En 18-årig playmaker som har alla kvaliteter för att styra spelet i sitt lag. I framför allt första halvlek var han den som hittade de avgörande passningarna som kunde luckra upp ett kompakt motståndarlag.
Läs alla artiklar om: VECKANS MATCH 11 JUNI
Gå till toppen