Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Britter fortsatt redo att lämna EU utan avtal

Storbritanniens brexitminister David Davis. Arkivbild.Bild: Alastair Grant/AP/TT
Oavsett valresultatet i Storbritannien kan den brittiska regeringen fortsatt tänka sig att lämna utträdesförhandlingarna med EU utan en färdig uppgörelse.
– Om du går in i en förhandling utan möjlighet att lämna den så kommer resultatet att bli dåligt, betonar brexitministern David Davis i en radiointervju med BBC.
– De (EU-länderna) har sina egna intressen, så det är viktigt att vi har en möjlighet, om det skulle krävas – även om jag inte tror det – att kunna lämna bordet, säger Davis.
Brexitministern, som räknar med att själv finnas på plats för nästa veckas första förhandlingsrunda med EU, tycker samtidigt att det inte finns någon anledning till oro för de många EU-medborgare som bor i landet just nu.
– Det finns folk här i Storbritannien som oroar sig över att inte få stanna här. Det finns britter i Spanien som oroar sig över att inte få stanna där. Men oron är onödig och vi vill se till att den saken hanteras så fort som möjligt, säger Davis till BBC.
Gå till toppen