Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Aktuella frågor

Debattinlägg: "Absurt att göra Israel ansvarigt för den bristande jämställdheten och emancipationen i det palestinska samhället."

Alla ansträngningar som internationella biståndsorganisationer gör för att förbättra levnadsvillkoren för palestinierna på Västbanken välkomnas, men en framgångsrik strategi måste innebära krav på palestinierna och en rättvis bedömning av Israels roll. Det skriver Isaac Bachman, Israels ambassadör i Sverige.

En palestinsk citrusodling i Gaza. Vid mer än ett halvdussin tillfällen har Israel erbjudit palestinierna nära nog alla de palestinska områdena som territorium för en palestinsk stat – i utbyte mot fred. Något som vid samtliga tillfällen avvisats av den palestinska sidans företrädare, skriver Isaac Bachman.Bild: Tomas Härenstam/TT
När Anneli Rogeman, vd för biståndsorganisationen We Effect, skriver att det nu är "50 år sedan Israel inledde sin ockupation av Palestina" utelämnar hon all relevant historisk kontext. Sexdagarskriget 1967 var ett utrotningskrig riktat mot Israel av alla dess grannstater och palestinierna i samförstånd (Aktuella frågor 4/6).

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen