Kävlinge

Efter vågen av inbrott i företagsbilar – nu döms två män

För en månad sedan greps de två männen på bar gärning med bilen full av stöldgods. Nu döms de i Lunds tingsrätt – och en av dem utvisas från Sverige.

Bild: Henrik Montgomery/TT
Under våren har flera fall av inbrott i företagsbilar anmälts i Kävlinge kommun. Nu skipas rättvisa i åtminstone två av fallen.
Det var vid 03-tiden den 7 maj som männen bröt sig in i två företagsbilar i Kävlinge. Ett vittne som cyklade förbi strax efteråt reagerade på att de två männen befann sig i bostadsområdet mitt i natten – och larmade polis.
När polis kom till platsen söktes området igenom med hund. Polisen fann först flera verktygsväskor uppställda på gatan – och därefter de två männen som försökt fly och gömt sig i en carport.
Läs mer:Tjuvarna klipper upp dörren på företagsbilar – nu varnar polisen för verktygsstölderna
Polisen sökte igenom de två männens bil och fann en laser, en borrhammare och fyra flak starköl – precis det som en stund tidigare försvunnit från en av de två företagsbilarna.
De båda männen är polska medborgare och 26 respektive 27 år gamla.
Sedan 2011 är 26-åringen dömd fem gånger för olika fall av häleri och stöld. Lunds tingsrätt bedömer att han med stor sannolikhet kommer fortsätta återfalla i brottslighet och dömer honom därför till tre månaders fängelse – och därefter utvisning. Han döms även för ett fall av rattfylleri som inträffade i november förra året.
27-åringen däremot är tidigare ostraffad och döms till villkorlig dom.
Vill du läsa fler nyheter från Kävlinge kommun? Gilla "Här i Kävlinge" på Facebook.
Gå till toppen