Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Jolley: "Måste börja vinna nu"

Michael Jolley är ny tränare för AFC Eskilstuna. Den 40-årige engelsmannen har seger i sikte för den allsvenska jumbon som ännu inte vunnit i år. – Vi måste börja vinna nu och jag vet ungefär vad vi ska göra för att komma på rätt spår, säger Jolley.

AFC Eskilstuna är jumbo i herrarnas allsvenska. Arkivbild.Bild: Conny Sillén/TT
AFC Eskilstunas första säsong i allsvenskan har hittills varit en enda lång segerlös följetong.
Efter 1–4-förlusten borta mot Djurgården i slutet av maj fick huvudtränaren Pelle Olsson sparken. Det var ungefär då som AFC:s sportchef Azad Budak och ordförande Alex Ryssholm tog kontakt med det engelska Premier League-laget Burnleys U23-tränare Michael Jolley.
Två veckor senare har nu 40-åringen från Sheffield presenterats som den allsvenska nykomlingens nye tränare.
– Vi har skrivit ett kontrakt med Michael som löper över 2,5 år och vi är jättenöjda med att få hit honom. Han har fått oerhört fina vitsord. Inte minst från Burnleys huvudtränare Sean Dyche som lovordar Jolleys jobb i klubben, säger Azad Budak till Eskilstuna-Kuriren.
Michael Jolley har varit assisterande tränare och haft ansvar för ungdomslag i klubbar som Crystal Palace, Crewe Alexandra, Nottingham och senast alltså Burnley. Men han har aldrig tidigare haft ett huvudansvar.
Högsta prioritet i sin nya klubb är simpel men svår: börja vinna efter tolv omgångar utan seger.
– Jag är säker på att vi kan bygga en spännande framtid, säger Jolley som tar över tränaransvaret från assisterande Jesper Norberg.
AFC Eskilstuna nästa match i allsvenskan är borta mot serieledaren och regerande svenska mästaren Malmö FF den 1 juli.
Gå till toppen