Sport

Legolas.bet, snøretrækkere, en känd fotograf, Axel och lite Boden

Börjar med en fråga. Känner ni igen fotografen som filmar Katharina Stenefeldt?
+ + +
Har läst inläggen i Travronden om Legolas.bet.
Jösses vilket snömos av herrar Bertilsson och Croon.
Flummeri på högsta nivå.
+ + +
Måste bara delge er en annons som visar att vi, trots allt gnäll, hunnit en bit i Sverige:
” SØGES !!
Vi søger snoretrækkere til løbsdage.
Skive Trav afvikler løbs ca hver 14. dag.
Minimum alder 13 år”
Det handlar alltså om personal som sträcker de elastiska banden vid voltstart. Ni äldre minns säkert banden som fanns innan fotocellerna.
+ + +
När jag ser omsättningssiffrorna för Legolas.bet noterar jag samtidigt att ägaren Rune Andersson inte spelar hos det egna bolaget.
+ + +
Har fått klagomål på att jag bloggar för sällan, men ibland tappar man lusten. Att bli kallad fet och ful kan jag köpa – det handlar trots allt om tycke och smak – men när det kommer till värre saker försvinner lusten. Vi kör ett tag så får vi se.
+ + +
Legolas.bet och ST/ATG är på kollisionskurs, det kan knappast ha undgått någon som följer travsporten. Och det kan knappast underlätta förhandlingarna att Hans Ljungkvist, ordförande för ST och en av ST’s representanter i ATG’s styrelse, och Legolas.bets ägare Rune Andersson har haft en del kontroverser i affärslivet tidigare. Enligt uppgifter till bloggen handlar det om en börsnotering som Andersson kraftigt motsatte sig.
+ + +
Voterlöpning och Svenskt Derby Trial på Jägersro på torsdag. Galoppen bjuder på fri entré för att visa upp den rekordjämna kullen som slåss att vinna det 100:e Svenskt Derby till så många som möjligt.
+ + +
Skrev det för ett tag sedan och kan skriva det igen efter Oslo Grand Prix. Undrar om någon kusk så snabbt tagit steget upp i den yppersta eliten som Christoffer Eriksson.
+ + +
Åker inte upp till Midnattstravet i Boden i år, kommer att sakna det.
+ + +
Ser att Axel, han som vunnit både Kriteriet och Derbyt i Danmark, gör comeback på Lunden på fredag. Det handlar om eftermiddagstävlingar på Lunden, Axel startar i lopp sju över 2000 meter med voltstart och det är 15 000 dkr i förstapris. Axel blir storfavorit, vann ett ”rutinelöp” (som danskarna kallar det) på Odense förra veckan. Hotet mot en seger i comebacken kommer i första hand från Apapmand.
+ + +
Blir inte Strömsholm i år heller. Saknar det också.
+ + +
Svaret på den inledande frågan: Förre galoppjockeyn Fredrik Johansson som numera jobbar för Svensk Galopp.
Gå till toppen