Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Vellinge

Nypremiär för Fiskhuset i Skanör

På tisdagen var det nypremiär för Fiskhuset i Skanör som varit stängt sedan i höstas.
– Det känns så skönt att vara igång. Man känner att hamnen behöver en fiskbutik för att leva, säger nye ägaren Marcus Romansoff.

"Det har varit blåsigt och en perfekt öppningsdag för oss", säger Marcus Romansoff, som nu tar över driften med sin fru Sofia. Förutom paret jobbar just nu fyra heltidsanställda i butiken. Planen är att inom en snar framtid anställa lika många till.Bild: Privat
På tisdagen fanns de första kunderna på plats i hamnen redan vid 10-tiden på morgonen.
– Det har varit blåsigt och en perfekt öppningsdag för oss. En jämn ström av kunder, alla är glada att vi är igång. Personalen är på plats och vi har serverat första lunchen på nya uteserveringen, säger Höllvikenkrögaren Marcus Romansoff, som nu tar över driften med sin fru Sofia.
Sydsvenskan berättade redan i höstas att Peter och Marie Wallin, som drivit fiskaffären i Skanörs hamn sedan 2001, hade planer på att sälja butiken. Framöver vill paret Wallin istället satsa på egna fiskdisken i Toppengallerian, och kommer också att ha servering i den nya foodcourten som ska byggas under året.
För en tid sedan blev det klart att nya köparna är Marcus och Sofia Romansoff, som sedan tidigare är kända i kommunens krögarkretsar. Sedan nio år tillbaka driver de RB Lunchrestauranger på stadshuset i Malmö, men innan dess hade de restaurang Millenium i Höllviken.
"Vi har byggt en bar som ser ut som en båt i massiv ek. Det känns som om det blir en bra säsong", säger Marcus Romansoff.Bild: Privat
Förutom paret Romansoff jobbar just nu fyra heltidsanställda i butiken. Planen är att inom en snar framtid anställa lika många till.
– Inför öppningen har vi renoverat hela serveringen och byggt en bar som ser ut som en båt i massiv ek. Det känns som om det blir en bra säsong, säger Marcus Romansoff.
Från 1 juli har Fiskhuset öppet klockan 10–20 måndag till söndag.
– Men det kan också förändras. Är det fina kvällar kanske vi vill ha öppet lite längre, där får vi känna oss fram. Vi kör vidare på gamla rutiner tills vidare, säger Marcus Romansoff.
– Planen är att fortsätta ha öppet flertalet dagar i veckan även till hösten.
Menyn blir även fortsatt "traditionell sjömat": räkmackor, landgång, varmrökt lax och stekt sill med mos. Paret har sökt alkoholtillstånd, men Marcus Romansoff menar att det inte har varit högsta prioritet för sommaren.
– Vi värnar om butiken först och främst. Vi kommer att bibehålla fullt fisk och skaldjurssortiment. En fullmatad disk, det är det kunderna ska möta när de kommer in.
Idag omfattar lokalerna 125 kvadrat, men den nya detaljplanen för hamnen tillåter en lika stor utbyggnad.
– Det är nya lokaler och vi har inte kämpat i dem än, men det kommer. Varje dag trillar något nytt på plats. Det slutar inte här. Vi har en massa planer för framtiden.
Mer nyheter från Vellinge hittar du på Här i Vellinge.
Gå till toppen