Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Eric Persson: ”Jag ska vara era ögon och öron i Polen”

Eric Persson ska bevaka U21-EM för Sydsvenskans räkning och under tisdagen anlände han till Polen. Här är några frågor och svar kring hur han ser på äventyret.

Eric Persson i Polen.
Hur mycket ser du egentligen fram emot det här mästerskapet?
– När jag fick frågan om att åka till Polen för att bevaka det här mästerskapet satte jag mig på huk för att försöka få ner pulsen och undvika att svimma. Det är ungefär på den nivån, det här är som en dröm för mig.
Vad ska du göra där? Vad kan våra läsare förvänta sig från din penna den kommande tiden?
– Min huvuduppgift är att förmedla vad som egentligen sker kring Sveriges lag. Eller som en klok person sa till mig: jag ska vara HD/Sydsvenskans ögon och öron här i Polen. Min penna gillar att ge annorlunda och i vissa fall nördiga infallsvinklar, något som förhoppningsvis kan bidra med en och annan aha-upplevelse. Om fotboll alltså, det är typ det enda jag kan.
Du hårdbevakade det här svenska U21-laget i Helsingborg förra veckan - vad fick du för intryck av gänget?
–Att det här är ett glatt gäng som bjuder på självsäkerhet, men även ödmjukhet. Vissa spelare har följts åt sedan tidiga tonåren och flera spelare pratar om en god gemenskap inom truppen. Men det finns ingen given stjärna, ingen självklar fanbärare. Ingen John Guidetti.
Senast blev det svenskt guld i U21-EM. Hur går det nu tror du? Vinner vi eller någon annan?
–Direkt efter guldet 2015 sa jag att nästa U21-landslag har en ännu högre kapacitet och att det kan bli guld igen om de bara tar en biljett till festen. Två år senare kan vi konstatera att den trupp jag fantiserade om skiljer sig från den som nu är i Polen. Det saknas stora namn och i år är det svårare att ta sig vidare från gruppen. Med det sagt: klart att det kan bli guld igen, Håkan Ericsons lag har skrällt förr.
Är det något särskilt du är spänd på att få uppleva och skriva hem om?
–Jag längtar bara till det blir match. Och jag har så klart mina intervjuidéer, men där avslöjar jag ingenting. Läs vad jag får fram på sajten eller i pappret, vi ses där!
Gå till toppen