Kävlinge

Nu ska Kävlingeborna visa upp sina smultronställen – på kommunens Instagram

Kommunens officiella Instagramkonto söker nya redaktörer, nämligen invånarna själva.

Bild: Sally Wahlstedt
Sedan ett par veckor tillbaka har Kävlinge kommun ett officiellt konto på Instagram. I nuläget har kontot strax över hundra följare.
– Vi startade upp i samband med Nordea Masters. Då valde vi att lägga upp bilder för att visa upp kommunens medverkan på Nordea Masters, berättar kommunens kommunikationschef Johanna Davander.
Nu tar kommunen steget vidare och söker kommuninvånare som vill visa upp sin vardag på kontot under en begränsad tid. Just nu kan Kävlingeborna ansöka om att få bli redaktörer för kontot.
Redaktörerna har som uppgift att visa upp sina upplevelser av att leva eller arbeta i kommunen.
– Vilka är Kävlingebornas smultronställen? Vi vill öka engagemanget och stoltheten genom att låta medarbetare och kommuninvånare visa upp sin egen bild av Kävlinge, säger Johanna Davander.
Sydsvenskan har tidigare rapporterat om andra skånska kommuner med liknande satsningar. Staffanstorps kommun startade ett liknande koncept i januari.
– Idag är ju Instagram det näst mest populära sociala nätverket bland svenskar. Det är ganska många kommuner i Sverige som redan har Instagramkonton.
De som blir redaktörer för Kävlinges Instagramkonto uppmuntras att dela med sig av tips som rör deras egna intressen. Inlägg med innehåll av politisk karaktär, direkt företagsreklam och inlägg som strider mot lagen är däremot strängt förbjudna.
Finns det någon som absolut inte får bli redaktör för kommunens Instagramkonto?
– Nej, egentligen inte. Men det är viktigt att personen är med på syftet med kanalen. Det handlar om att engagera sig – vi ser gärna att man lägger upp minst tre bilder i veckan.
Vill du läsa fler nyheter från Kävlinge kommun? Gilla "Här i Kävlinge" på Facebook.
Gå till toppen