Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Teater Inc planerar för allra sista föreställningen

Nästa år sätter teatersällskapet Teater Inc upp föreställningen ”Drömmen” med aktörer från Malmös olika kulturer. Nu säger regissören Ronny Danielsson att det kommer att bli Teater Incs allra sista föreställning. På torsdagen fick de och tretton andra aktörer ta emot pengar från Sparbanksstiftelsen Skåne.

Fjorton olika projekt belönades med pengar från Sparbanksstiftelsen Skåne under torsdagen. Totalt delades det ut 950 000 kronor.Bild: Jonas Gillberg
Hur får man fler kvinnor att programmera? Hur kan man via fotboll på lördagskvällar minska buset på stan? Hur får man fler kvinnor med utländsk bakgrund in i arbetslivet? Hur får man nyanlända flyktingar att få rätt kontakter och möjlighet till praktikplatser? Det är några av de frågor som får svar av de projekt som på torsdagsmorgonen tilldelades pengar av Sparbanksstiftelsen Skåne.
Bland projekten som belönades fanns Yalla Trappan som ska bli film av Clea von Berkel. Eller Altitude Meetings planer på att skapa en mässa för nyanlända flyktingar. Eller Pink Programming som vill inspirera tjejer att lära sig programmera och koda.
Även teaterregissören Ronny Danielsson var på plats för att ta emot 125 000 kronor för hans Teater incs nästa projekt ”Drömmen”.
– Min ambitionen är att få alla dessa kulturer i Malmö att samsas i en gemensam föreställning om kärlek, vänskap, relationer och sexualitet. På så sätt kommer vi in på frågor om hedersmord och tvångsäktenskap, säger Ronny Danielsson, känd som regissör till musikalsuccéer i Malmö som "Billy Elliot", "Kinky boots" och "Evita".
Grunden till ”Drömmen” är hämtad från Shakespeares ”En midsommarnattsdröm” med det stela regelverket i samhället som försvinner när gruppen drar ut i skogen och allt löses upp.
– Relationerna där kan vara mellan man-kvinna, man-man, gammal-ung. Sen vaknar man upp och hur hanterar man då de upplevelserna? Det kan handla om att unga muslimer har föräldrar som förväntar sig att man ska träffa en annan muslim, men så träffar man istället en svensk och hur hanterar man det? säger Ronny Danielsson.
Senaste föreställningen Teater Inc satte upp var ”Transformation” i Caroli kyrka för två år sedan och förhoppningen är att även ”Drömmen” ska sättas upp i samma kyrka nästa år. Det mesta pekar på att detta blir den sista föreställningen för Teater Inc.
– Ja, jag tänker att det är det. Det är så jobbigt att få ihop pengar till ett sånt här projekt, säger Ronny Danielsson och hoppas nu på ytterligare stöd från andra bidragsgivare för att få ihop projektet "Drömmen".
Teater Inc grundades 2008 med målet att vara en ny mötesplats för Malmös teatertalanger.

Här är alla projekten som fick pengar av Sparbanksstiftelsen Skåne på torsdagen

Pink Programming: 135 000 kronor.
Teater Inc för ”Drömmen”: 125 000 kronor.
Yalla Trappan i närbild: 100 000 kronor
Stiftelsen Ester för entreprenörskap och nyföretagande för kvinnor med invandrarbakgrund: 100 000 kronor.
Skolfotboll mot rasism: 80 000 kronor
Unga Teaterns projekt ”78,6 procent svensk”: 70 000 kronor
Skånes stadsmissions projekt ”Ramar”: 60 000 kronor
Banditsagors ”Burger Princess”: 50 000 kronor
LB 07:s Nattfotboll: 50 000 kronor
Popkollo Malmö: 50 000 kronor
Altitude Meetings Roof Top Sessions: 40 000 kronor
På Väg: 40 000 kronor
Altitude Meetings mässa för nyanlända: 30 000 kronor
Regional konferens för hållbart företagande: 20 000 kronor
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen