Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Inside Redhawks

Här är Malmöspelarna som kan gå i NHL-draften

Lukas Haudum, Carl-Johan Lerby, Oscar Eklind och Marcus Sylvegård.Bild: BILDBYRÅN
Till midsommarhelgen är det NHL-draften, traditionsenligt som sill och snaps. Hmm, inte för att nordamerikanerna har tänkt i de banorna. Det har bara slumpat sig så.
Malmö Redhawks har inte lika självklara NHL-val som Rögle.
Timothy Liljegren lär gå i förstarundan och Lucas Elvenes i andra eller tredje. Ungefär så.
Men Redhawks har en kvartett som NHL-klubbarna säkert funderar kring.
Lukas Haudum, född 1997.
Österrikaren har redan visat att han kan styra ett powerplay i SHL. Inte överdrivet stor (183 cm), men hygglig balans och en kropp som absorberar smällar. Haudum har fin klubbteknik och den sortens speluppfattning som inte går att köpa på Ica. Vad talar emot? Födelseåret, förstås. Inte säkert att någon vill lägga ett draftval på en spelare som kunde ha tingats tidigare.
Dessutom har han inte alltid imponerat när han spelat med jämnåriga i juniorserien. NHL-scouter vill gärna jämföra.
Carl-Johan Lerby, född 1997.
Förra säsongens överraskning i Redhawks. En extremt rörlig back som kan vända bort de bästa och snabbt starta ett anfall. Smart. Lägg därtill att många söker mobila försvarare.
Vad talar emot? Födelseåret (precis som i Haudums fall). Storleken (180 cm) och den fysiska styrkan. Inte visat än att han kan producera i SHL. Kan han då göra det i NHL?
Oscar Eklind, född 1998.
En stor forward (192 cm) som helt plötsligt tog ett jättekliv under säsongen och fick SHL-debutera.
Vad talar emot? Han har flugit under radarn under hela sin juniortid. Eklind är ett långskott i draften, men ett intressant sådant. En chansning för sjätte eller sjunde rundan.
Marcus Sylvegård, född 1999.
Spelade förra säsongen J18, J20 och i SHL med Redhawks. Plus tre allsvenska matcher med Pantern, där han snittade en poäng. God speluppfattning och teknik. En avig forward som är svårläst. Vad talar emot? Skridskoåkningen.
Gå till toppen