Sport

Slaget mot Barsebäck – Nordea Masters flyttar till Göteborg

Henrik Stenson hade en tung tävling i Barsebäck i år, och blev inte bättre än 26:a. 2018 får han åka till Göteborg i stället när han ska tävla i Sverige. Arkivbild.Bild: Emil Langvad/TT
Ryktet har cirkulerat en tid och nu är det officiellt: den svenska Europatourtävlingen i golf, Nordea Masters, flyttar från Barsebäck till Hills-banan strax söder om Göteborg från och med nästa år.
"Göteborg med omnejd har inte stått som arrangör sedan 1996 och Hills Golf & Sports Club blev därför ett naturligt val för oss, särskilt som banan spelstrategiskt utmanar även elitgolfarna", säger Claes Nilsson, turneringsdirektör för Nordea Masters, i ett pressmeddelande.
Sedan tidigare är det bestämt att tävlingen även gör en tidsflytt och kommer att spelas 16–19 augusti i stället för i början av juni som det har varit de senaste åren. Det innebär att den avgörs veckan efter årets sista major, PGA-mästerskapet.
Kalenderflytten har efterlysts av spelarna själva. Bland annat har engelsmannen Lee Westwood, som vunnit tävlingen tre gånger (1996, 2000 och 2012), tyckt att det är för tidigt med en Europatourtävling i Sverige under försommaren.
I år vanns tävlingen av den 20-årige italienaren Renato Paratore, som därmed blev tävlingens yngsta segrare genom tiderna.
Fakta

Banorna i Nordea Masters

Nästa år är det första gången som Hills, i Mölndal en dryg mil söder om Göteborg, står värd för Nordea Masters. Senast tävlingen arrangerades i Göteborgsområdet var 1996, då Forsgårdens GK stod som värd. Banorna som har arrangerat tävlingen sedan dess:

Barsebäck (8 gånger), Bro Hof (5 gånger), Kungsängen (4 gånger), Arlandastad (2 gånger), PGA National (2 gånger).

Gå till toppen