Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svensk lyxkonsumtion på uppsving

I år spås Europa bli världens snabbast växande marknad för lyxvaror, visar en färsk rapport. Och Sverige verkar inte bli något undantag, enligt flera detaljhandelsanalytiker.

Kurt Ribbhagen specialiserar sig på antikt silver och antika smycken. En av säljarna är Victoria Astudillo. I år spås Europa bli världens snabbast växande marknad för lyxvaror, visar en färsk rapport.Bild: Maja Suslin/TT
Den europeiska försäljningen av dyra accessoarer och märkeskläder väntas öka mycket i år. På kontinenten, där det går bäst, väntas försäljningen öka med 7-9 procent, visar siffror från konsultbolaget Bain & Co. Det gör att Europa kommer att bli draglok för den globala omsättningen, med en tillväxt på 2–4 procent, klart högre än Bains tidigare helårsprognoser på 1–2 procent.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen