Malmö

Kraftig köksbrand i Toarp – rökspridning i byggnaden

Vid 20.15-tiden kom larm om en brand i ett kök i ett flerbostadshus på Svedalavägen i Toarp, utanför Oxie. Ett tjugotal brandmän larmades till platsen.

– Det har brunnit rejält på spisen i köket och det har varit rökspridning upp i byggnaden. Vi befarade risk för spridning till konstruktionen. Så vi har frilagt delar av väggen och bjälklagret i köket där det brunnit. Och vi har konstaterat att det varit inklätt med gipsskivor, som sannolikt har räddat konstruktionen, säger Gustaf Sandell, inre befäl vid räddningstjänsten.
När räddningstjänsten kom fram hade alla som var hemma tagit sig ut på egen hand. Byggnaden beskrivs av Gustaf Sandell som en ombyggd gård, en tvåvåningsbyggnad med tre lägenheter.
I lägenheten där branden startade kan de boende troligen inte sova inatt. Det är oklart om de som bor i de två andra lägenheterna kan sova där inatt, då rök spridits även dit.
– Som det är nu har vi inte kunnat hitta några glödbränder eller förhöjda temperaturer i konstruktionen. Vi är kvar på plats och mäter med värmekamera, säger Gustaf Sandell vid 21.15-tiden.
Gå till toppen