Malmö

Fågelskådande man i 80-årsåldern bar gevär vid Bunkeflo strandängar – misstänkt för vapenbrott

Klockan 11.22 på lördagen larmades polisen om att en man i 80-årsåldern betett sig hotfullt och bar ett gevär. Mannen skulle överraska sina fågelskådande vänner vid Bunkeflo strandängar – men verkar ha överraskat fel personer.

Enligt polisens händelserapport larmades de dit då någon sett en äldre man med gevär.
– När anmälaren gick nära sa mannen ”akta, annars skjuter jag er” och de var osäkra på om det var skämt eller ej. Utifrån det kontrollerar vi först om det är någon form av skyddsjakt på gång och det var det inte, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.
Mannen verkar ha legat ner i gräset vid Bunkeflo strandängar. Han skulle möjligtvis ”spela en roll av någon form av soldat från förr i tiden”. Han verkar ha hört till någon form av fågelskådargrupp – och mannen skulle ”överraska sina vänner”.
Mannen hade ett gevär på sig och polisen har skrivit en anmälan om brott mot vapenlagen och även omhändertagit vapen hemma hos mannen.
– Det är okänt om han hade licens för alla vapen man hittade hemma hos honom. Det är ingen jättemängd, men det var mer än ett. Och mannen har licens för två gevär.
Om mannen hade licens för geväret han hade med sig är oklart.
Även om han hade licens för geväret, får man gå runt och bära gevär hur som helst?
– Nej för tusan, säger Calle Persson.
Gå till toppen