Kävlinge

1,1 miljoner till skånska bibliotek

Demokrati, läsfrämjande och folkbibliotek för alla. Det är några av målen när åtta bibliotek får pengar av Region Skåne för att utveckla sina verksamheter.

Ett av projekten som får pengar av Region Skåne är forskningsrapporten ”Hur Lilla Slottet blev Kanini”.Bild: Lars Brundin
Projekten ska genomföras under hösten 2017 och våren 2018. Här är några av biblioteken som får pengar:
Landskrona bibliotek får 140 000 kronor av Region Skåne. Med hjälp av pengarna ska de arrangera möten mellan fristadsförfattare och –artister och deras landsmän, samt svenska författare och journalister. Mötena kommer att äga rum under hösten 2017 och våren 2018.
Kävlinge bibliotek får 250 000 kronor för att göra biblioteket mer relevant för Kävlingeborna. I det arbetet ska besökarna engageras.
Folkbiblioteken i Lund får 72 000 kronor för att stärka romska barns språkutveckling och läslust. Detta ska de göra genom att översätta, spela in och sprida sagofilmer och bilderböcker på det romska språket lovari.
Malmö stadsbibliotek får pengar för två projekt. De ska trycka och sprida forskningsrapporten ”Hur Lilla Slottet blev Kanini”. Dessutom får de pengar för att utveckla en metod för att arbeta med föreningar och organisationer.
Bibliotek Masten 2 i Malmö får 89 000 kronor. De ska tillsammans med projektet ”Återskapa” fördjupa läsupplevelsen och främja läsande bland barn i åldern 5–12 år.
Gå till toppen