Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kävlinge

Bröder fixade ny båt till sjöräddningen i Barsebäck

Sjöräddningen i Barsebäckshamn har fått en ny räddningsbåt. Den heter Rescue Sten Clas efter bröderna Sten och Clas Månsson, som har donerat pengar till Sjöräddningssällskapet.

Sjöräddningen i Barsebäckshamn har fått en ny räddningsbåt. Den har döpts till Rescue Sten Clas efter bröderna Sten och Clas Månsson, som har donerat pengar till Sjöräddningssällskapet.Bild: Stefan Petersén
Sedan tidigare har Sjöräddningssällskapet ytterligare två båtar placerade i Barsebäckshamn. Den nya båten kommer att komplettera dessa med bland annat räddningsinsatser på grunt vatten.
Fredrik Winbladh, stationsansvarig i Barsebäckshamn, höll tacktalet i samband med invigningsceremonin. Den hölls i Limhamn där bröderna Månsson vuxit upp och seglat mycket. Clas Månsson lever inte längre men brodern Sten var med vid namngivningen, som sköttes av Siv Larsson.
Redan på väg hem från Limhamn fick Rescue Sten Clas sitt första uppdrag, då den assisterade en segelbåt 500 meter utanför hamnen som behövde hjälp att komma in. Och på väg tillbaka till Barsebäck fick storasystern Rescue Öresund dra loss en ensamseglare som hade gått på grund vid Saltholm.
– En händelserik dag i sjöräddningens tjänst, konstaterar Henrik Dalin på räddningsstationen i Barsebäckshamn.
Den nya båten kommer bland annat att användas för räddningsuppdrag på grunda och strandnära vatten.Bild: Stefan Petersén
Gå till toppen