Dygnet runt

Damn! och Farnaz Arbabi klara för Timbuktus självbiografiska scenföreställning

I mars kom nyheten att Jason ”Timbuktu” Diakités debutbok blir scenföreställning – och kommer till Malmö. Nu är bandet Damn! och den hyllade regissören Farnaz Arbabi klara för föreställningen.

Jason "Timbuktu" Diakité.Bild: Patrick Persson
Jason Diakites debutbok En droppe midnatt handlar om hans egen familjehistoria ”från slaveriets USA till folkhemmets Sverige”.
Nu står det klart att Unga Klaras hyllade konstnärliga ledare Farnaz Arbabi kommer regissera scenföreställningen med samma namn. Hon har tidigare iscensatt flera av Augustprisvinnaren Jonas Hassen Khemiris pjäser.
– Jag och Farnaz, har som så många andra, väldigt mycket gemensamt vad det gäller frågor om identitet. Jag är en stor beundrare av hennes arbete så det är en mäktig ära att äntligen få samarbeta med henne, säger Jason Diakité i ett pressmeddelande.
Läs mer:Timbuktu gör om sin bok till scenföreställning i Malmö
Musiken i föreställningen kommer framföras av Damn! – det blir både tidigare ospelade och nyskrivna låtar och gamla hits. De nya låtarna har skrivits av bandets Erik Hjärpe, som vann en Grammis för bästa hiphop/soul tillsammans med Timbuktu år 2012.
En droppe midnatt har premiär på Cirkus i Stockholm den 21 september. Sedan spelas den på Slagthuset i Malmö den 17 och 18 november.
Håll koll på Malmös nöjesliv – följ Dygnet Runt på Facebook.
Gå till toppen