Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kinesisk globetrotter pausade i Glumslöv

Ma Xisheng kör husbil från Kina till Irland och tillbaka. På söndagen pausade han i Glumslöv.

Från Kina och tillbaka via Irland och Glumslöv.Bild: Henrik Berglind-Dehlin
Plötsligt stod den bara där på macken längs E6:an vid Glumslövs backar. Husbilen med den ovanliga registreringsskylten och de färgglada dekalerna. Av informationen på husbilen att döma stod det tidigt klart att det rörde sig om en otroligt lång resa.
Resan från Kina började 2 april. Drygt två och en halv månad tog det alltså att köra till Glumslövs backar. Här den planerade rutten som verkar ha ändrats.Bild: Henrik Berglind-Dehlin
På grund av språkförbistring var det till en början svårt att få reda på så mycket från mannen som hoppade ur, men han gav ett vänligt och nyfiket intryck. Med hjälp av en talöversättningsapp i mannens mobiltelefon fick vi likaledes nyfikna infödingar till slut reda på att upptäcktsresanden heter Ma Xisheng. Han kommer från staden Dezhou 300 kilometer söder om Peking och han började sin långa färd från Kina den 2 april.
Ma Xisheng visar sin färdväg för Irene Blad från Malmö.Bild: Henrik Berglind-Dehlin
Slutmålet var att döma av kartan Irland och Ma Xisheng visar hur han därefter åkt vidare ner genom Frankrike och Italien för att sedan styra norrut och nu ska han vidare upp genom Norge, sedan Finland och Ryssland och hem.
Ma Xisheng från Dezhou söder om Peking pausade i Glumslöv.Bild: Henrik Berglind-Dehlin
Varför han gett sig ut på denna jätteresa, uppenbarligen på egen hand, är under de rådande omständigheterna svåra att utreda. Vi får bara hoppas att han haft skoj hittills, att det så fortsätter och att söndagens korta besök på macken i Glumslöv kanske gett något slags intryck.
Ma Xisheng använde sig av en talöversättningsapp i mobilen för att försöka förstå och göra sig förstådd. Här pratar han med Irene Blad från Malmö.Bild: Henrik Berglind-Dehlin
På den här kartan har Ma Xisheng gjort ändringar i färdvägen.Bild: Henrik Berglind-Dehlin
En udda fågel på macken i Glumslöv.Bild: Henrik Berglind-Dehlin
Gå till toppen