Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Många SVT-program saknar kollektivavtal

14 av 30 av de största bolag som SVT köper tv-program av saknar kollektivavtal, enligt Kulturnytt. Arkivbild.Bild: Jessica Gow/TT
Nästan hälften av de produktionsbolag som SVT köper tv-program av saknar kollektivavtal för sina anställda, rapporterar Kulturnytt i P1.
Inblandade i tv-produktionerna vittnar bland annat om att de tvingas arbeta långa dagar, men att de inte får betalt för sin övertid.
– Alla vet om problemet men det är ingen som har någon direkt lösning. Den lösningen kostar väl pengar, säger ljudteknikern Martin Lindström till Kulturnytt.
Enligt sina avtal med SVT ska bolagen betala skälig ersättning, men SVT ser inte bristen på kollektivavtal som något problem.
– Man kan inte säga att det är ett oseriöst företag för att man inte har kollektivavtal. Man kan mycket väl ha villkor som till och med överskrider de som finns i kollektivavtalen, säger Roland Pihl som är förhandlingschef på SVT.
Gå till toppen