Malmö

Läsartext: Ny miljöparkering ger större övervakning

Normalt sett skyltar man inte om parkeringsförbud i en korsning, skriver Gill Arnehall.Bild: Göran Stenberg
Svar till Kjell Johansson.
Vi, Parkeringsövervakning i Malmö AB, jobbar på uppdrag av gatukontoret med parkeringsövervakning på kommunens gator, torg och platser. Vi övervakar i hela Malmö stad. Kirseberg har tidigare varit ett område utan avgift eller miljöparkering (städning en gång i månaden).
Nu har man infört miljöparkering på ett flertal gator, bland andra Norra Bulltoftavägen, och det har tydliggjort var korsningarna är. Det är korsning från Solgatan fram till skylten där miljöparkeringen börjar. Övervakar vi miljöparkering så måste vi naturligtvis övervaka även korsningen.
Läs mer:P-vakterna har börjat vakta vår korsning
Så det har aviserats med skyltningen.
Vägkorsningar är en generell regel för hela Sverige och aviseras därför inte, men man försöker sätta till exempel avgiftsskyltar/städskyltar så att man ser var korsningen är.
Det är naturligtvis korsning även utan skyltar. Både parkeringsvakter och polis har utfärdat anmärkningar på platsen tidigare, men inte med samma regelbundenhet som efter att dessa skyltar satts upp.
När det gäller ”X-korten” och vd:n för Parkering Malmö, så är detta på tomtmark, dvs ytor (i parkeringshus och andra privata ytor) som hans företag Parkering Malmö övervakar. Inte på kommunal mark.

Gill Arnehall

Funktionsansvarig, Parkeringsövervakning i Malmö AB
Läs mer:Vi vill ha din åsikt – så här gör du
Gå till toppen