Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Nytt stort vägarbete orsakar köer i Malmö

Ett nytt stort vägarbete orsakar köer vid en av Malmös stora infarter. 20-28 juni stängs halva Västkustvägen av för asfaltering.

Klockan 07.00 på tisdagsmorgonen stängdes Västkustvägen av i Malmö. Vid 07.40 var det kö från Spillepengsrondellen upp till rondellen vid Arlöv.Bild: Bengt Arvidson
Det är sträckan mellan Spillepengsrondellen och Lodgatan som stängts av i riktning in mot staden. Samma sträcka ut ur staden påverkas inte.
På tisdagsmorgonen ringlade sig köerna långa i hela nordöstra Malmö, till följd av avstängningen. Vid Spillepengen var det kö förbi rondellen vid Lommavägen och på Lundavägen stod trafiken stundtals helt stilla mellan Segevång och Midhem/Värnhem.
För att trafiken inte ska komma in i arbetsområdet leds bilarna av redan före bron över cirkulationsplats Spillpengen. Många valde att köra Borrgatan i hamnen, som går parallellt med Västkustvägen och där var det inte fullt så mycket köer.
Avstängningen tas bort igen onsdag 28 juni kl 15.00.
Läs mer:Här är sommarens vägarbeten i Malmö
– Trafikanterna får välja att köra Stockholmsvägen eller Borrgatan. Vi lägger det här arbetet nu när skolorna slutat för att det inte ska drabba så många, säger Johan Edgren, kommunikatör på gatukontoret i Malmö.
Klicka på bilden för att se hela kartan!Bild: Krister Cronqvist
Arbetet är i full gång. Här arbetas det på Sjölundaviadukten.Bild: Bengt Arvidson
Korsningen Västkustvägen och Sjölundaviadukten.Bild: Bengt Arvidson
Läs alla artiklar om: Sommarens vägarbeten
Gå till toppen